Navštíveno 5382x

Čus,
1) chci se zeptat jestli by bylo dobré vyplnit prostor (označenej na obrázku zeleně) např. plechem nebo poraďte čím nebo to nechat tak a jen to přelepit tlumícími pásy?
2) jestli je lepší dát tlumení pod kabely ve dveřích a kabely pak přichytit přes tlumící pásy nebo je lepší ty kabely tlumením překrýt? (opět viz obrázek)
Díky za rady.

24.07.2007, 08:18 |
Smrada (M)
1) Nej by to bylo zaplechovat
to kral007:
myslíš lamino jako toto
[ Link ] ?
A kdyby to bylo bez plechu nebo bez lamina, nespadlo by to? je to prece jenom dost velká plocha, a ty tlumící pásy by držely jen při okrajích té díry.
a co s těma káblíkama?

24.07.2007, 09:20 |
olda2 ten prostor jsem před cca týdnem na octavii 1 zanýtoval umakartem polepeným ltumícími pásy.pak jsem zjistil,že vyboulení pro kapsy nejde nasadit tapecírunk. Tak jsem 2 hodiny řezal plátkem pilkou znovu otvor u umakartu aby ta výplň pro odkládání do dveří tam šla.
Tak pozor na to !!!!
Olda: já tam mám tak +/- 1 cm hloubky a ten tapecák je dost pružnej - je to Punto, to by mělo být v poho, ale dík za připomínku
ja to udelal plexisklem a pridelal sroubkama. Lamino/plech podmazal silikonem. pak prelepil tlumicim matrosem

24.07.2007, 10:03 |
olda2 tak to zaplechuj nebo zaumakartuj a doporučuji nýtovat,ještě je potřeba vylepit vnější plech dveří-už tam máš přišroubovanou pásovinu u repra(málo místa pro ruce)
olda2: jj ten vnější plech se bude taky tlumit, ta pásovina je tam chytlá, protože bylo potřeba přesně navrtat díru pro uchycení dveřních kapes, ta pásovina půjde před tlumením pryč.
a ještě pls poraďte jak s těma kablíkama, přelepit? nebo plácnout tlumení a na tlumení káblíky?
Ty díry se buď dají zalaminovat, což znamená sklolaminátové plátno a pryskyřice, nebo jako to udělal kamarád, dal tam jen silnej kartonovej papír, přelepil plátama a má to naprosto v pohodě.
A ty kabely bych klidně přelepil.

24.07.2007, 11:00 |
Zip Já bych ty kabely tím tlumením nepřelopoval, ale až pak bych je přilepil třeba jen tou silnou stříbrnou páskou na to tlumení.
s kabelama jako zip, i kdyz kdyz se ti neco v tech dverich posere tak to pak budes muset stejne servat to tlumeni, ale nechal bych kabely nahore
ok, díky moc za rady a nápady, odpoledne sem prdnu eště ňákej dotaz :-) du se vrtat v autě

24.07.2007, 15:59 |
Libor Deaf.as.a.post: já sme ty díry nijak nezadělával, mám je celkem malý (fiat brava) uvidím jak to dopadne.Hodně štěstí...
Bud zaplechovat, nanýtovat to tam, pokud nechceš nijak zasanovat tak je dobré to třeba jen o trochu vystužit ( předtím perfektně odmastit) třeba pevnou páskou s textilijí
viz. obrázek, poměrně to pomáhá

Kabely neprelepovat, vydat vsechny zbytecny cvocky co je drzej, aby nedrceli, potom kably zabalit, do... nevim jak se to jmenuje, ale je to takova textilni paska a nedrci, potom az prilepit treba powertape, drzi slusne. Vyhoda je ze i to tlumeni drzi celou plochou co muze. Jinak diry myslim ze jsou bez debat, neco pevnyho, nanejtovat nejtovaci matky a prisroubovat, akorat bych nejdriv nalepil tlumeni potom nahral okraje kolem dir a zamackul do nej plech (nemusis mazat silikon) pro vetsi tuhost je mozny si ho nechat jeste trochu naprofilovat a nakonec plech pretahnou jeste tlumenim s nakejma presahama a vsechno je slusne rozebiratelny.

24.07.2007, 16:36 |
roman | Upraveno: 2007-07-24 16:40:47
libor:já to teď řeším na bravu.myslím,že označená díra by se přinejmenším měla zadělat,protože když pustím hudbu,tak to těžce vibruje.ale nedrnční teda.a když za to chytneš rukou,tak cítíš,jak je to měkký.jinak asi každej audiofil by ti řekl,všechno zadělat a přelepit,protože musíš vytvořit ozvučnici pro repro a z pásky,jak to tu někdo psal,to není dost možný.

24.07.2007, 17:22 |
Lukaash | Upraveno: 2007-07-24 17:23:45
prisroubovany 2mm Al plech do nytovacich matic + 3mm Alu Tappaja ...
kabelaz zabalena do textilni TESA pasky (jako origo) ...

najjednoduchsie je 4-6mm MDF, zaujimave, ze to nikto neporadil.... tu prisrobovat a utesnit silikonom
inak najlepsi je asi laminat, hlavne pri komplikovanych tvaroch.

a cez to este nejake to tlmenie

Myslím si že to uzavření dveří přišroubováním plechu, nebo MDF či uzavření laminátem je zbytečně přehnané, člověk co dle mého názoru má velmi dobrou SQ instalaci v autě, to vyřešil tak, že dal jem silnej kartonovej papír a ten přelepil plátama, no a v ČR neměl v SQ konkurenci.
Tak že toto řešení je zdřejmě dostačující, dle jeho výsledků.
Niektore diery sa nedaju zatlmit kartonom(alebo MDF) , lebo nie su na rovnom plechu.
Bol ten karton osetreny proti navlhnutiu?
noclue : To nevím, jen co jsem se ptal, tak mi řekl, že dal jen silnej kartonovej papír a přelepil ho plátama, bylo to do Škoda Octavia Combi.
Ale samozdřejmě taky dost záleží jaké to jsou dveře a komu to jak vyhovuje.
Např. já ty díry chci zalaminátovat, potřebuji se trochu naučit pracoval z laminátem a bude to pro můj dobrej pocit : o )
Tak jsem to vyřešil umakartem, kerej přišroubuju a přetáhnu silikonem.
Eště než se dnes pustím do lepení pásů ,jsem se chtěl ještě zeptat co používate na odmaštění??
myslím něco co se dá najít, doma,,,jar s vodou, technickej benzín?
nic speciálního. díky za rady.

25.07.2007, 11:40 |
Zip toluen - či jak se to píše

25.07.2007, 19:16 |
Libor roman: brava není bravo, jinak tu ozvučnici co chceš vytvořit, tak ta by měla bejt 100% těsná,což je dost problém.Já to tlumím aby nic nerezonovalo néé kvůli ozvučnici.
Fridom: ta oktavka je strieborna?
tak se pochlubím s výsledkem své instalace
doufám že tam nenajdete něco kvůli čemu bych to musel znova rozdělat :-)
bylo otřeba vyvrtat průchodku a modlit se že se nepřevrtá žádnej drát nebo pin ale místa bylo docela dost.
dál bylo potřeba vyřezat ve dveřích díru aby se tam vešlo repro,
postupoval jsem způsobem vrtat jednu díru vedle druhé a pak to jednoduše došmiknout nůžkama na plech a zarovnat pilníkem, vím šukalka by byla asi přesnější, ale nebyla

detail průchodky

díry pro výšky, naštěstí tam vlezly tak tak

vytlumený vnější plech

kabely jsou omotaný papírovou páskou
vyřezáni tapecáku a na něj sem ještě powertapem přilepil Mirelon, dává se to pod plovoucí podlahy

finish,
ta černá věc pod vyhýbkou je záslepka po starých repro
asi to nechám znova přečalounit když neseženu novej tapec, hraje to
myslím asi tak jak má, basuje to fajnově,je tam na mě malinko víc středů ale su s tím moc spokojenej

sem zapomněl vložit

13.08.2007, 08:39 |
hoff Mas to pekny, jen ta stara dira bije do oci. . . . Napadlo me - dat pod vyhybku kousek vylesteneho nerez plechu napr. . . . Tvar je na tobe
kvůli té staré díře si ze me dělaj prdel, prej jestli mně tama nelezou kočky dovnitř jak do baráku :-)) zatím sháním novej tapec, když neseženu, tak budu muset přečalounit
to čim si zadělal díry ve dveřích, tak to je co ?
ten cervenej xindl na fotce 09_08_2007_14:44 je nakej silnejší umakart nebo silnější sololit, nevim jak to popsat, sem to vyhrabal na smetaku :-)